Ενότητα 2: Δημιουργία μιας ψηφιακής αφήγησης στο LittleBirdTales

Αφού συνδεθούμε στο λογαριασμό μας του LittleBirdTales, για να ξεκινήσουμε τη δημιουργία μιας ψηφιακής αφήγησης αρκεί να κάνουμε κλικ στο γαλάζιο πλαίσιο Create Tale.
Μεταφερόμαστε σε ένα χώρο όπου μας προσφέρεται ένας καμβάς με όλα τα διαθέσιμα εργαλεία.
Ο χώρος Artwork θα φιλοξενήσει εικόνες ή φωτογραφίες που θέλουμε να ανεβάσουμε από τον υπολογιστή μας (επιλογή Upload) ή που θα ζωγραφίσουμε (επιλογή Draw). Οι εικόνες μας θα φιλοξενούνται στο χώρο Galleries για επόμενη, πολλαπλή χρήση.
Για να ξεκινήσουμε την ιστορία μας θα πρέπει να της δώσουμε όνομα (Title) και συγγραφέα (By) και να διαλέξουμε το εξώφυλλο της ιστορίας μας (Tale Cover Art).
Αν το επιθυμούμε μπορούμε να έχουμε και μια ηχογράφηση που θα συνοδεύει το εξώφυλλο. Για να γίνει αυτό κάνουμε κλικ στο πράσινο κουμπί ηχογράφησης. Την πρώτη φορά θα μας ζητηθεί σε ένα μικρό πλαίσιο να κάνουμε κλικ  για μια ρύθμιση του Adobe Flash Player για πρόσβαση στο μικρόφωνό μας. Επιλέγουμε allow και για να μην εμφανίζεται αυτό κάθε φορά κάνουμε επίσης κλικ στο κουτάκι remember.
Όταν ολοκληρώσουμε την ηχογράφηση μπορούμε να την ακούσουμε και να την επαναλάβουμε. Κάθε προηγούμενη προσπάθεια διαγράφεται αυτόματα. Για να αποθηκεύσουμε την ηχογράφηση και την εικόνα που θέλουμε για το εξώφυλλο πρέπει να πατήσουμε Save.
Στο εξής θα εμφανίζεται και το πλαίσιο Text με περιορισμό χαρακτήρων πληκτρολόγησης που μαζί με τις εικόνες και ηχογραφήσεις θα αποτελούν τις επόμενες σελίδες της ιστορίας μας.

No comments:

Post a Comment