Ενότητα 3: Δημιουργία λογαριασμού στο My PBworks και το 1ο μας wiki (workspace)

Δημιουργία λογαριασμού:

Βήμα 1: Πληκτρολογούμε στη γραμμή διευθύνσεων του φυλλομετρητή my.pbworks.com
Βήμα 2: Στη σελίδα που εμφανίζεται κάνουμε κλικ στο Sign up, συμπληρώνουμε τα στοιχεία που ζητούνται (όνομα, email και password) και κάνουμε κλικ στο Create Account.  Θα πρέπει να επιβεβαιώσουμε τη δημιουργία λογαριασμού κάνοντας κλικ στο σύνδεσμο που μας έχει σταλεί με αυτοματοποιημένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Δημιουργία του 1ου μας Wiki (ή "workspace"):

Βήμα 1: Αφού συνδεθούμε στον λογαριασμό μας, πηγαίνουμε στην καρτέλα Home, κάνουμε κλικ στο Create a workspace. Στην νέα σελίδα επιλέγουμε την Basic (free) εκδοχή κάνοντας κλικ στο SELECT
Βήμα 2: Δίνουμε μια ονομασία με λατινικούς χαρακτήρες χωρίς κενά στο πλαίσιο "Choose your address" ώστε να δημιουργηθεί η ηλεκτρονική διεύθυνση που θα μας ανήκει. Είναι πιθανό να εμφανιστεί μήνυμα ότι η ονομασία ανήκει σε άλλον και θα πρέπει να την αλλάξουμε ή να συμπληρώσουμε κάποιο αριθμητικό ψηφίο.
Επιλέγουμε το σκοπό χρήσης For individuals ή For education (δεν έχει για μας κάποια διαφορά) και κάνουμε κλικ στο κουτάκι όπου δηλώνουμε ότι αυτό που δημιουργούμε θα είναι μη εμπορικής χρήσης. Κατόπιν κάνουμε κλικ στο Next
Βήμα 3: Εδώ χρειάζεται να αποφασίσουμε αν ο «χώρος εργασίας» που δημιουργήσαμε θέλουμε να είναι ορατός από όλους (Anyone) ή μόνο από όσους εμείς καλούμε κι εγκρίνουμε (Only people I invite or approve). Αυτή την επιλογή μπορούμε στην πορεία να την αλλάξουμε, αν θέλουμε.
Κάνουμε κλικ στο κουτάκι για αποδοχή των όρων χρήσης του PBworks και τέλος κάνουμε κλικ στο Take me to my workspace.
Βήμα 4: Βρισκόμαστε πλέον στην πρώτη σελίδα από το Wiki μας το οποίο έχει ήδη ένα εισαγωγικό κείμενο. Κάνουμε κλικ στο EDIT (πάνω αριστερά) και μπορούμε να σβήσουμε, να αλλάξουμε, να συμπληρώσουμε τη σελίδα.
Βήμα 5: Για αποθήκευση μην ξεχνάμε να πατήσουμε Save στο κάτω μέρος της σελίδας.

No comments:

Post a Comment