Ενότητα 4: Πρόσκληση για συνεργατικό Wiki

Έχοντας ήδη δημιουργήσει λογαριασμό και κάποιο wiki (ή workspace) (βλέπε Ενότητα 3) όταν ξανασυνδεθούμε και θελήσουμε να δημιουργήσουμε επόμενα wikis (ή workspaces) η διαδικασία παρουσιάζει κάποιες μικροδιαφορές σε σχέση με την πρώτη δημιουργία.

Ας δούμε λοιπόν αρχικά τα βήματα για τα επόμενα wikis (ή workspaces) μας:

Βήμα 1: Συνδεόμαστε στο λογαριασμό μας με το email και το password που έχουμε ορίσει. Κλικ στο Log in. Μεταφερόμαστε στην αρχική σελίδα του λογαριασμού μας (Home) όπου πλέον θα εμφανίζονται τα workspaces που πρόκειται να δημιουργήσουμε ή να έχουμε πρόσβαση. Προς το παρόν βλέπουμε αυτό που έχουμε δημιουργήσει κατά τη δημιουργία του λογαριασμού μας.
Βήμα 2: Κάνουμε κλικ στο Create a new workspace, κάτω δεξιά, μέσα στο κιτρινωπό πλαίσιο.
Βήμα 3: Στο εξής η διαδικασία είναι ίδια με τα βήματα 2 ως 5 από την Ενότητα 3,  στην οδηγία "Δημιουργία του 1ου μας Wiki (ή "workspace")"


Πρόσκληση για συνεργατικό Wiki:

Βήμα 1: Αφού έχουμε ετοιμάσει το Wiki (έχουμε σβήσει το ξενόγλωσσο εισαγωγικό κείμενο και βάλαμε δικό μας κείμενο κτλ.) αναζητούμε στο πάνω δεξιά μέρος το Invite more people.
Βήμα 2: Κάνοντας κλικ στο Invite more people ανοίγει ένα μικρό πλαίσιο δίπλα στο Users to add όπου θα πρέπει να γράψουμε τα emails των ατόμων που θέλουμε να προσκαλέσουμε για το συνεργατικό μας Wiki.
Πιο κάτω στο Permission level θα πρέπει να ορίσουμε τι δικαιώματα δίνουμε στα άτομα που προσκαλούμε. Έχουμε τις εξής επιλογές:
Page-level only: Το άτομο θα έχει πρόσβαση μόνο σε σελίδες του Wiki που εμείς θα ορίσουμε.
Readers: Το άτομο  μπορεί να δει τις σελίδες αλλά όχι να γράψει σ' αυτές.
Writers: Το άτομο μπορεί να δει αλλά και να γράψει στις σελίδες.
Editors: Το άτομο μπορεί να δει, να γράψει, να μετακινήσει και να διαγράψει σελίδες και φακέλους.
Administrators: Το άτομο έιναι συνδιαχειριστής και μπορεί να κάνει οτιδήποτε στο Wiki.
Βήμα 3: Κάνουμε κλικ στο Add users

No comments:

Post a Comment